• Levering binnen 1 tot 3 werkdagen
  • Duurzaam en verantwoord
  • Gratis verzending vanaf €75

Nordic Chocolate

''Door het herontwerpen van de cacao-grondstoffenketen helpt Nordic choclolate cacaoboeren in Ecuador, Colombia en Venezuela hun cacaoproductie te verbeteren en optimaliseren, waardoor we het milieu beschermen en het inkomen van de boeren maximaliseren. Op deze manier proberen we de boeren aan te moedigen om optimaal te herinvesteren in de productie van hoogwaardige chocolade."

- Jenny, oprichtster Nordic Chocolate

Het verhaal van Chocolate Jenny

Meet Chocolate Jenny! Al vanaf haar 14e bezocht ze chocoladefabrieken in heel Europa. De eerste fabriek die Jenny bezocht lag in het noorden van Engeland en tijdens dat bezoek ontdekte ze een van de goed verborgen geheimen in de chocolade-industrie. De meeste "chocoladefabrieken" produceren hun eigen chocolade niet zelf. Ze kopen kant-en-klare massa chocolade en smelten die gewoon weer om. Hier was Jenny het niet mee en daarom besloot ze in 2008 haar eerste eigen chocoladebedrijf en ontwikkelingsproject met cacaotelers in Ecuador en Peru. In 2012 begon haar belangrijkste cacaoreis. Samen met de inheemse bevolking startte ze een project op om oude, originele cacaosoorten te behouden. Tegenwoordig deelt de chocolade-industrie namelijk volledig gratis kunstmatige snelgroeiende klonen uit aan cacaotelers om oude bomen te vervangen door efficiëntere bomen. Smaak, kwaliteit, traditie en biodiversiteit worden hier helaas negatief door beïnvloed. Voor Jenny is het belangrijk om de oorsprong van Ecuador behouden en in plaats van massaproductie de telers laten betalen voor kwaliteit, niet voor kwantiteit.

Vintage Plantations

In 2013 heeft Jenny de eerste en tot nu toe enige chocoladefabriek in Noord-Zweden opgericht, genaamd Vintage Plantations.  Na het lezen van het verhaal van Chocolade Jenny snap je vast wel waarom ze voor deze naam gekozen heeft.. Daarnaast heeft Jenny Nordic Chocolate opgericht, waarbij de focus ligt op de Zweedse bessen en planten waarmee we de chocolade op smaak worden gebracht. De handgemaakte bean-to-bar chocolade is gemaakt in Umeå, van biologische cacao en ruwe rietsuiker. De bars worden gekruid met noordelijke bessen en geneeskrachtige planten die lokaal zijn gedroogd en gemalen. De cacaobonen worden geschild, geroosterd en vermalen in een zacht proces om de cacaovezels, antioxidanten en unieke smaak te behouden. Daarom heeft chocolade een rustieke structuur. Benieuwd geworden  naar Jenny's chocolade? Je vindt ze hier.

Instagram @nordic.chocolate