• Levering binnen 1 tot 3 werkdagen
  • Duurzaam en verantwoord
  • Gratis verzending vanaf €75

Werfzeep

''Werfzeep is een ambachtelijke biologische zeepziederij in Utrecht. Al onze zepen zijn plantaardig, palmolievrij en met liefde handgemaakt. Wat ons betreft ligt de kracht van een goede, verzorgende zeep bij de basis: de plant. Behalve de honingzeep en -shampoo zijn alle zepen veganistisch."

- Het werfzeep team

Het ontstaan van Werfzeep

Werfzeep is in 2009 ontstaan vanuit Eveliens voorliefde voor oude ambachten en natuurproducten. Tijdens een reis door Canada belandde ze op een idyllische familieboerderij waar zeep werd gemaakt, met een pollepel en een enorme pan. Het houten huis rook sprookjesachtig heerlijk en meteen de eerste dag hielp Evelien mee met zeep maken. Tot haar verrassing was deze handgemaakte zeep zacht en verzorgend voor haar huid. Van kleins af aan geplaagd met eczeem was zeep al jaren uit den boze. Deze zeep bleek een heel ander verhaal dan de soorten waar ze tot dan toe kennis mee had gemaakt.

Zeep gemaakt van oliën is een volstrekt ander product dan fabriekszeep gemaakt van geraffineerde vetzuren, met toevoegingen zoals schuimverbeteraars, synthetische parfums en conserveermiddelen, waar ook nog de glycerine van afgeroomd is. Deze ontdekking was genoeg voor Evelien om geheel in de ban te raken van zeep, het ambachtelijke zeepzieden, alle mogelijke ingrediënten en de werking op de huid. Ze begon haar zepen te ontwikkelen in een historische werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht. Tegenwoordig werken ze met een fantastisch klein team in het prachtige zeepatelier aan de Westerkade.

Ingrediënten uit het bos en zeepkruidentuin

Werfzeep werkt alleen met biologische ingrediënten met een goede herkomst en voegt geen onnodige stoffen toe. Voor hun ingrediënten werken ze samen met telers die dezelfde overtuiging hebben en daarbij plukken we een deel van de planten in hun geliefde Wickenburghse bos, vlakbij Utrecht. Hier staan ze middenin de natuur en de seizoenen en vinden ze de inspiratie voor de seizoenszepen. Het bos leert hen veel, ze oogsten respectvol verschillende ingrediënten en telen daarnaast een aantal geneeskrachtige planten in de zeepkruidentuin.

Geheel biologisch

De uitgangspunten van het begin van Werfzeep zijn alleen maar sterker geworden: rijke grondstoffen maken rijke zeep. Vrijwel al hun ingrediënten zijn eigenlijk bedoeld voor consumptie, maar het kwaliteitsverschil met cosmeticaoliën is soms zo groot dat we dat met liefde doen. Ze dragen graag een bescheiden steentje bij door zeep te maken die voor iedereen goed is. Goed voor je huid, de natuur en voor de producenten die wereldwijd onze ingrediënten telen. Werfzeep is zeep zoals ze die in de schappen hadden willen vinden. Nu maken ze het zelf, zonder concessies! Bekijk hier de producten van Werfzeep.

Instagram @werfzeep